Annonse

Sorbact 900x250 Wounds NO.png

Bakterie og soppbindende bandasjer

Per idag finnes det kun en bandasje som er klassifisert som bakterie og soppbindende. Denne bandasjen heter Sorbact® og er en universell bandasje som passer til de aller fleste typer sår. Bandasjen har en unik mekanisme som reduserer belastningen av bakterie og sopp i såret.

Sorbact® forebygger og behandler sår og soppinfeksjoner, ved å redusere mengden mikroorganismer på en sikker måte. Mikroorganismene bindes til bandasjens overflate, og fjernes fra såret når bandasjen byttes.

Sorbact® dreper ikke mikroorganismene og avgir heller ingen aktive stoffer til såret.

I motsetning til andre antibakterielle bandasjer som sølv- eller jod-holdige produkter finnes det ingen tidsbegrensing på hvor lenge en kan bruke Sorbact®

 

Sorbact® produktene passer til de aller fleste sår og har et bredt produktsortiment, du kan lese mer om hver enkelt produkt under og ved å trykke på knappen til høgre. 

Produktalternativer

Sorbact kompress.PNG

Sorbact® Compress

Sorbact® Compress er en steril bakterie- og soppbindende sårbandasje. Den består av en grønn Sorbact® sårkontaktflate som slipper gjennom sårvæske til en overbandasje. Bandasjen er brettet i 8 lag. Bandasjen kan brukes til de fleste typer sår, til kompresjonsbehandling og som kontaktlag under NPWT.

Sorbact gel dressing.PNG

Sorbact® Gel Dressing

Sorbact® Gel Dressing er en steril bakterie- og soppbindende bandasje dekket med gel. Den består av en grønn Sorbact® sårkontaktflate med en vannbasert gel som inneholder carbomer og propylenglykol. Sorbact® Gel Dressing tilfører fuktighet, og gir et fuktig sårmiljø.

Sorbact Ribbon Gauze.PNG

Sorbact® Ribbon Gauze

Sorbact® Ribbon Gauze er en infeksjonsforebyggende tamponade av gasbind som brukes for moderat væskende sår som f.eks fistler og for å dekke store områder. Sorbact® Ribbon Gauze brukes også til behandling av soppinfeksjoner i hudfolder.

Sorbact foam dressing.PNG

Sorbact® Foam Dressing

Sorbact® Foam består av en grønn Sorbact® sårkontaktflate kombinert med polyuretanskum med en semi-permeabel (pustende) bakside. Sorbact® Foam Dressing absorberer og holder på sårsekresjon, og reduserer dermed risikoen for maserasjon samtidig som bandasjen gir et fuktig sårmiljø.

Soract foram gentle border.PNG

Sorbact® Foam Gentle Border

Sorbact® Foam Gentle Border består av en grønn Sorbact® sårkontaktflate kombinert med polyuretanskum, selvklebende kanter i myk silikon, samt en semipermeabel film på baksiden som slipper ut overflødig fuktighet.

Sorbact superabsorbent.PNG

Sorbact® Superabsorbent

Sorbact® Suprabsorbent kontrollerer mengden bakterier i sår med kraftig til svært kraftig sårsekresjon. Den består av en grønn Sorbact® sårkontaktflate kombinert med en superabsorberende kjerne og en hvit vannavstøtende bakside som skal hindre at sekresjon trenger gjennom.

Sorbact surgical dressing.PNG

Sorbact® Surgical Dressing

Sorbact® Surgical Dressing reduserer risikoen for postoperative sårinfeksjoner. Bandasjen består av en grønn Sorbact®-kontaktflate kombinert med en absorberende sårpute og en transparent, selvklebende akrylfolie. Sorbact® Surgical Dressing absorberer og holder på sårvæske. Den vanntette og pustende baksidefolien beskytter mot kontaminasjon utenfra og slipper ut overskuddsvæske.

Sorbact Rounds Swab.PNG

Sorbact® Round Swab

Sorbact® Round Swab reduserer den mikrobielle belastningen i små sårhuler. Den består av en grønn Sorbact® sårkontaktflate formet som en sfærisk turpfer og holdes sammen av en silikonring.

Sorbact® Round Swab