Ernæring ved sårbehandling 

wounds ern 45.PNG

Prinsipper og utredning av ernæringsbehov

I dette kapittelet presenterer vi generelle prinsipper om ernæring av sårpasienter. I tillegg omtaler vi de viktigste undersøkelsene som kroppsvekt, BMI og blodprøver.

wounds ern 47.PNG

Proteiner, karbohydrater og fett

Vet du hvor mange gram protein og hvor mange kalorier en pasient med trykksår trenger? Om du ikke vet svaret på dette spørsmålet må du lese dette kapittelet.  

wounds ern 48.PNG

Vitaminer, mineraler og væskebehov

Hvilke vitaminer er viktige for sårtilheling? Skal en anbefale sinktilskudd til alle sårpasienter? Hvor mye væske trenger en pasient med kroniske sår egentlig? Få svar på alle disse spørsmålene her.

wounds food 28.PNG

Næringstilskudd

Visste du at de aller fleste pasienter med sår bør få næringstilskudd?  Vi har laget en kortfattet oversikt over de mest vanlige næringstilskuddene og hvordan de doseres. Les mer ved å klikke på bilde til venstre.

wounds ern 50.PNG

Refusjon av næringstilskudd

Visste du at sår som diagnose ikke gir rett til refusjon av næringstilskudd på blå resept? Les mer her for å fylle ut rekvisisjon på rett måte slik at de pasientene som trenger det får innvilget søknad om stønad til næringstilskudd.

wounds food 33.PNG

Klikk på bildet ovenfor for helsedirektoratet sin hjemmeside hvor en kan leste ned en pdf med de nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring.

  • White Instagram Icon

Kontakt

Besøksadresse

© Copyright 2016 WOUNDS AS 

Email: post@wounds.no

Postadresse: Postboks 1233, 5406 Stord

Heiane 31

5412 Stord