top of page

Vakuum behandling av sår (NPWT) 

Kapitler

vakuum 2.PNG
Hva er NPWT?

Hva er egentlig vakuum behandling og hvordan fungerer det? Hvorfor er det behov for vakuum behandling? 

fingervakuum 3.PNG
Hovedprinsipper

Her er en oversikt over det viktigste en skal tenke på i forbindelse med vakuum behandling

sår 1.PNG
Indikasjoner/kontraindikasjoner for NPWT

Finnes det situasjoner der en ikke skal bruke NPWT? Hva er gode indikasjoner for å bruke vakuum behandling? 

FAQ.PNG
FAQ NPWT

FAQ står for "frequently asked questions". Her har vi samlet alle viktige spørsmål omkring vakuum behandling. Klikk på bildet for å lese mer om dette.

ustyr npwt.PNG
Utstyr til NPWT

I dette kapittelet gir vi deg en oversikt over forskjellige pumper og materialer som kan brukes. Klikk på bildet for å lese mer om dette.

bandasjeteknikker.PNG
NPWT bandasjeteknikker

Her har vi samlet en oversikt over forskjellige måter å legge en vakuum bandasjer. Alt fra en enkel skum- eller kompress bandasje til mer avanserte løsninger med overboring eller abdominal vakuum. Det finnes flere videoer fra de viktigste firmaene om hvordan en appliserer disse vakuum bandasjene.

tips og triks.PNG
Tips & triks ved NPWT

Her har vi samlet mange nyttige tips for å lykkes med NPWT. Listen er lang, men det er verd å lese den, du vil sikkert finne noe du ikke visste fra før. Klikk på bildet til høyre for å lese mer.

historie NPWT.PNG

I dag er vakuum behandling en fast del av sårbehandling men det er bare cirka 20 år siden vakuum behandling ble introdusert. Hvem fant egentlig opp den første vakuum pumpen? Når kom de første kommersielt tilgjengelige pumpene på markedet? Les mer om historien til NPWT ved å klikke på bildet til høyre.

Logo.PNG
MHC-Primary-Logotype.jpg
bottom of page