top of page

Justerbare kompresjonsbandasjer

Mange er fortsatt ikke klar over at justerbar kompresjon kan være et godt alternativ til vanlige kompresjonsbind og kompresjonsstrømper.

Det finnes flere alternativer til kortelastiske bandasjer og flerlags bandasjesystemer, et omfattende utvalg for alle individuelle behov.

Justerbar kompresjon brukes ofte hos pasienter som av ulike grunner ikke kan bruke kompresjonsstrømper eller der hvor man har store hevelser og/eller trenger variasjon av kompresjonstrykket gjennom døgnet.

 

Noen av fordelene med justerbare kompresjonsbandasjer :

  • Den er lettere å applisere på en korrekt måte(mindre brukerfeil).

  • Pasienten kan enklere klare seg selv og/eller lettere for pårørende å hjelpe til.

  • Om pasienten ikke tåler kompresjonsbehandling pga smerter, kan man med disse produktene tilpasse graden av kompresjon.

  • Enkelt for pasienten å justere på kompresjon selv, slik at pasienter som bruker den hele døgnet kan løsne litt på kvelden.

  • Behagelig å ha på for pasienten, som sikrer gjennomføring av kompresjonsbehandlingen.

  • Fremmer en bedre livskvalitet ved at den tillater normal bevegelighet i ankelleddet og enklere å få på sko og å være i aktivitet.

  • Kostnadseffektive og tidsbesparende.

  • Justerbare kompresjonsbandasjer refunderes under  § 5-22 , på lik linje med vanlige kompresjonsbind. Kompresjonsstrømper refunderes i dag ikke av HELFO.

Circaid-juxtalite-compression-anklet-012

Figur 1 Circaid Juxtalite fra Medi Norway

JOBST_FarrowWrap_Product_Image_Full_Leg.

Figur 2 JOBST FarrowWrap justerbare borrelås kompresjonsbandasjer kan fås i ulike deler for å dekke hele benet opp til lår, brukes med egen foring under. Leverandør: Essity

JOBST_FarrowWrap_4000_Hybrid Product Sho

Figur 3 JOBST FarrowWrap 4000 fås som et kit med innerstrømpe og justerbar leggdel spesielt utviklet med tanke på sårproblematikk. Både JOBST FarrowWrap og JOBST FarrowWrap 4000 er kortelastisk gradert kompresjon til bruk både dag og natt, og kan erstatte bandasjering. Borrelåskompresjonen er enkel å ta på både for pasienten selv og eventuelle hjelpere. Leverandør: Essity.

JOBST_FarrowWrap_Product_Image_Toe_Cap_B
JOBST_FarrowWrap_Product_Image_Toe_Cap_B

Figur 4 Ødematøse tær er viktig å huske på når man skal behandle ødem i underekstremitetene.

JOBST Farrow standard tåkappe kommer i et behagelig og mykt materiale. Kan anvendes dag og natt, sammen med kompresjonsstrømper, kompresjonsbind eller justerbar kompresjon.

Kommer i fire str., måles ved omkrets rundt fot ved tåbaser, kan klippes til ønsket lengde.

Brosjyrebilde JOBST FW 400.PNG
JOBST FW info.PNG

Figur 5 Både Essity og Medi har et bredt spekter av borrelås kompresjonsbind til de fleste behov, også til kompresjon av overekstremitetene. Klikk på bildet av brosjyrene ovenfor for å komme til en pdf om sortiment. Nedenfor finner du demonstrasjonsvideoer for begge produktene.

Video 1. og 2. Demonstrasjon av Jobst Farrow Wrap (Video 1) og Medi Juxtacare kompresjonsbandasje.

Essity_logo_colour_CMYK.jpg
bottom of page