Kompresjonsbind med borrelås

Mange er fortsatt ikke klar over at borrelås kompresjonsbind kan være et godt alternativ til vanlige kompresjonsbind og kompresjonsstrømper. Det er dessverre slik at det ikke er en type kompresjon som passer for alle. Noen vil for eksempel foretrekke en kompresjonsstrømpe fordi den bygger mindre i skoen eller er mer estetisk. 

En bruker oftest kompresjonsbind med borrelås hos de pasientene som har store ubehag av vanlige kompresjonsstrømper (til tross for at de har prøvd flere modeller). Eller hos de som trenger variasjon i kompresjonstrykket gjennom døgnet. 

Noen av fordelene med en borrelås kompresjonsbandasje er:

  • Den er lettere å applisere på en korrekt måte (mindre brukerfeil)

  • Om pasienten skal behandle seg selv eller få hjelp av pårørende er det ofte mer praktisk med en slik løsning

  • Om pasienten ikke tåler kompresjonsbehandling pga smerter er det lettere å tilpasse graden av kompresjon med en borrelås bandasje

  • Den tillater at pasienten kan løsne bandasjen litt om natten, noe som gjør det lettere å bruke den hele døgnet

  • Muligens gir den bedre pasient compliance fordi den er mer behagelig enn en vanlig bandasje slik at pasienten faktisk klarer å gjennomføre langvarig kompresjonsbehandling.

  • Borrelås bandasjer refunderes under  § 5-22 , på lik linje med vanlige kompresjonsbind. Kompresjonsstrømper refunderes i dag ikke av HELFO.

Figur 1 Både Jobst /BSN Medical og Medi har et bredt spekter av borrelås kompresjonsbind til de fleste behov, også til kompresjon av overekstremitetene. Klikk på bildet av brosjyrene ovenfor for å komme til en pdf om sortiment (finnes foreløpig bare på engelsk). Nedenfor finner du demonstrasjonsvideoer for begge produktene.

Video 1. og 2. Demonstrasjon av Jobst Farrow Wrap (Video 1) og Medi Juxtacare kompresjonsbandasje

  • White Instagram Icon

Kontakt

Besøksadresse

© Copyright 2016 WOUNDS AS 

Email: post@wounds.no

Postadresse: Postboks 1233, 5406 Stord

Heiane 31

5412 Stord