Justerbare kompresjonsbandasjer

Mange er fortsatt ikke klar over at justerbar kompresjon kan være et godt alternativ til vanlige kompresjonsbind og kompresjonsstrømper.

Det finnes flere alternativer til kortelastiske bandasjer og flerlags bandasjesystemer, et omfattende utvalg for alle individuelle behov.

Justerbar kompresjon brukes ofte hos pasienter som av ulike grunner ikke kan bruke kompresjonsstrømper eller der hvor man har store hevelser og/eller trenger variasjon av kompresjonstrykket gjennom døgnet.

 

Noen av fordelene med justerbare kompresjonsbandasjer :

  • Den er lettere å applisere på en korrekt måte(mindre brukerfeil).

  • Pasienten kan enklere klare seg selv og/eller lettere for pårørende å hjelpe til.

  • Om pasienten ikke tåler kompresjonsbehandling pga smerter, kan man med disse produktene tilpasse graden av kompresjon.

  • Enkelt for pasienten å justere på kompresjon selv, slik at pasienter som bruker den hele døgnet kan løsne litt på kvelden.

  • Behagelig å ha på for pasienten, som sikrer gjennomføring av kompresjonsbehandlingen.

  • Fremmer en bedre livskvalitet ved at den tillater normal bevegelighet i ankelleddet og enklere å få på sko og å være i aktivitet.

  • Kostnadseffektive og tidsbesparende.

  • Justerbare kompresjonsbandasjer refunderes under  § 5-22 , på lik linje med vanlige kompresjonsbind. Kompresjonsstrømper refunderes i dag ikke av HELFO.

Figur 1 Circaid Juxtalite fra Medi Norway

Figur 2 JOBST FarrowWrap justerbare borrelås kompresjonsbandasjer kan fås i ulike deler for å dekke hele benet opp til lår, brukes med egen foring under. Leverandør: BSN Medical

Figur 3 JOBST FarrowWrap 400 fås som et kit med innerstrømpe og justerbar leggdel spesielt utviklet med tanke på sårproblematikk. Både JOBST FarrowWrap og JOBST FarrowWrap 400 er kortelastisk gradert kompresjon til bruk både dag og natt, og kan erstatte bandasjering. Borrelåskompresjonen er enkel å ta på både for pasienten selv og eventuelle hjelpere. Leverandør: BSN Medical

Brosjyrebilde JOBST FW 400.PNG
JOBST FW info.PNG

Figur 2 Både Jobst /BSN Medical og Medi har et bredt spekter av borrelås kompresjonsbind til de fleste behov, også til kompresjon av overekstremitetene. Klikk på bildet av brosjyrene ovenfor for å komme til en pdf om sortiment. Nedenfor finner du demonstrasjonsvideoer for begge produktene.

Video 1. og 2. Demonstrasjon av Jobst Farrow Wrap (Video 1) og Medi Juxtacare kompresjonsbandasje

Kontakt

Besøksadresse

© Copyright 2016 WOUNDS AS 

Email: post@wounds.no

Postadresse: Postboks 1233, 5406 Stord

Heiane 31

5412 Stord